Ped in M1


Pedicure

Voetverzorging

Likdoorns 

Hebt u last van likdoorns? Gebruik dan nooit likdoornpleisters. De huid om de likdoorn kan hierdoor erg beschadigd worden. Er kunnen wondjes en andere onprettige omstandigheden ontstaan. Door nader onderzoek kunnen we samen kijken waar de klachten vandaan komen en stellen een plan op zodat de klachten verholpen kunnen worden. Als het nodig is verwijs ik u naar podotherapeut, fysiotherapeut of andere disciplines. 

Ingroeiende nagel 

Een ingroeiende nagel kan erg pijnlijk zijn met wondjes en ontstekingen als gevolg. Als een nagel wil/gaat ingroeien heeft dat altijd een oorzaak:

  • komt het door te kort knippen van de nagel,
  • zijn de schoenen te krap,
  • heeft het te maken met de anatomische bouw van de teen,
  • is het een trauma nagels,
  • heeft het met sporten te maken,
  • of heeft het een andere oorzaak?

We kijken er naar en stellen een behandelplan op, om te voorkomen dat de nagel weer gaat ingroeien. Hierbij kunnen we gebruik maken van verschillende technieken, zoals het plaatsen van een nagelbeugel, of het vervaardigen van een gel/acryl nagel. De nagel wordt begeleidt en kan uitgroeien tot een mooie rechte nagel. Hebt u last van een ingroeiende nagel, neem dan ABSOLUUT GEEN VOETBAD. De huid om de nagel wordt week en kan dan juist makkelijk ingroeien.

Risicovoeten

Reumatische aandoeningen, diabetes mellitus, maar ook kanker vallen onder de risicovoeten. De huid is vaak dun door gebruik van medicijnen. Door een verminderde doorbloeding is de kans op een wondje of een slechte wondgenezing aanwezig. Ik heb een opleiding gevolgd en ben gespecialiseerd in het behandelen van risicovolle voeten. Ik ga uitermate voorzichtig te werk en als het nodig is werk ik samen met andere disciplines.   

Sporten 

Door het sporten kunnen er diverse voetproblemen ontstaan. O.a. blauwe nagels, likdoorns, drukplekken, branderig gevoel onder de voet en blaren. Door specialistische technieken toe te passen kunnen we kijken of u kunt blijven sporten. Als het nodig is verwijs ik u door naar een podotherapeut of fysio-/sporttherapeut.  

 

procert provoet logos

Tineke Soestbergen
Rijnbandijk 177
4021 AH  MAURIK
Telefoon: 06-21523335
E-mail: info@pedicure-in-maurik.nl

Privacyverklaring